26 дец

Najlakše bi bilo početi ovaj tekst sa pitanjem o vrstama pogleda, ali mi želimo da pričamo o osećaju, doživljaju, iskustvu… bez dodatnih pitanja i prekidanja. Istina, pogledi postoje razni i to nije diskutabilno, međutim nisu svi oni pravi.

Ti pravi pogledi dolaze iz dubine nas samih. Što bi rekli naši stari „iz dubine duše“. Kao i sve ostalo, i dušu moramo nečime da hranimo. Ona se hrani harmonijom, samozadovoljstvom, spokojem… i kao takva može da širi svoje poglede na druge, drage, bliske ljude. Iz toga se rađa ljubav! Ljubav prema vazduhu, prema sunčanom danu, gutljaju finog vina ili zalogaju koji je mnogo više od hrane. Ljubav ka dragoj osobi, prijatelju, saradniku, jer kada smo i sami zadovoljni, raduju nas i uspesi ljudi oko nas. Sve su to slični, a različiti pogledi. Na život, na svet, na komšiju, na svakodnevnicu…

Kod nas u restoranu Sat pravih pogleda nikada ne manjka. Leti uživamo u pogledima ka plavom nebu i Suncem obasjanom Dunavu, zimi na Frušku Goru kada obeli, a tokom čitave godine prizor sa naše terase krasi predivni Novi Sad, koji se u daljini spaja sa nebom. Gledamo u čašu vina koja svakim gutljajem obogaćuje naše trenutke, ali i ukuse zalogaja koji se pripremaju u našoj kuhinji.

Sve su to nezaboravni trenuci u kojima se uživa. Sa vašim najbližima, prijateljima, poslovnim partnerima. Ako se još uvek niste uverili u bogatstva naših pogleda, pozivamo vas da dođete što pre. Ako ste pak i bili, dođite ponovo, delite ovu lepotu sa drugima. Deljenje je ljubav.

Mi ćemo sa vama podeliti stihove benda Project Pitchfork

„I ako je umetnost put,
Da prenesemo naša osećanja i misli
Odavde u budućnost
Nadam se da će buduće generacije,
Suditi o našem elektronskom srednjem dobu
Ne samo po stvarima koje smo uradili i koje ćemo uraditi,
Već i kroz nade, snove i ljubav
Koje smo osećali u nama.“